fbpx

Wat is een asbestinventarisatierapport?

Wat is een asbestinventarisatierapport?

Bevat uw woning asbest en wilt u dit verwijderen? Dan is het sinds 2006 verplicht om een asbestinventarisatierapport aan te leveren. Hierin staat in welke mate er asbest in uw woning bevindt. Door een asbestinventarisatie te laten uitvoeren op uw woning voorkomt u gevaarlijke situaties waarbij eventuele asbestvezels vrij kunnen komen. De inventarisatie kan al met een klein onderzoek uitgevoerd worden, maar het kan ook zijn dat er nog een aanvullend onderzoek moet worden gedaan ter aanvulling van het eerder opgestelde inventarisatierapport.

Kosten asbestinventarisatie

Het laten inventariseren van uw woning op asbest brengt kosten met zich mee. Het is afhankelijk van het type asbestinventarisatie hoe hoog de kosten zijn. Er zijn twee typen asbestinventarisatie. Bij de gemakkelijke optie wordt er alleen onderzoek gedaan naar direct waarneembare materialen. Dit onderzoek is vrij eenvoudig en snel uit te voeren. Op basis van dit onderzoek kan er nog een aanvullend onderzoek worden gedaan. Hierbij wordt u woning grondig onderzocht naar asbestvezels. Dit is het andere type asbestinventarisatie.

Asbestinventarisatierapport laten opstellen door Milieu Control

Het is belangrijk dat de asbestinventarisatie goed en nauwkeurig gebeurd. U kunt ervoor kiezen om de inventarisatie uit te laten voeren door de vakmannen van Milieu Control. Onze professionals hebben jarenlange ervaring en gaan met kennis van zaken aan het werk om een asbestinventarisatierapport op te stellen. Bij de aanvraag van een sloopvergunning voor de asbestsanering heeft u dit rapport nodig. U kunt ook bij Milieu Control terecht voor de asbestsanering. Geheel veilig maken onze professionals uw woning, bedrijfspand of een ander gebouw asbestvrij. Neem gerust contact op voor meer informatie over asbestinventarisatie of over het laten verwijderen van asbest.