fbpx

Wanneer moet je asbest verwijderen?

Wanneer moet je asbest verwijderen? | Milieu Control NL

Asbest verwijderen is op dit moment nog niet verplicht in Nederland, tenzij het asbest een gevaar is voor de gezondheid. Op dit moment is het zo, dat het meeste asbest dat een gevaar voor de gezondheid is, is verwijderd. Echter: mocht het zo zijn dat na een asbestinventarisatie blijkt dat er gevaarlijke asbest in het pand aanwezig is, zal het per direct verwijderd moeten worden.

Asbest moet in 2024 totaal gesaneerd zijn in Nederland. Dat betekent dat asbest dat niet direct schadelijk is voor de gezondheid, officieel mag blijven zitten tot aan 2024. Het is echter slim om asbest ruim van tevoren te laten verwijderen. Dan ben je vast verlost van het asbest en hoef je niet op het laatste moment nog alles te laten verwijderen. Bovendien hoef je je dan ook geen zorgen te maken, in het geval van een calamiteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een uitbrekende brand. Er kan dan gelukkig geen asbest meer vrijkomen.

Asbest laten verwijderen door Milieu Control

De kosten van het verwijderen van asbest is per bedrijf verschillend. Om een prijsberekening te maken kun je het best een offerte aanvragen bij een lokaal bedrijf dat asbest verwijdert. Milieu Control is een gecertificeerd bedrijf dat het asbest graag voor je verwijdert. Vraag bij ons een offerte aan en wij gaan kijken wat we voor je kunnen doen!