fbpx

Asbestinventarisatie

Offerte aanvragen

Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op via het telefoonnummer (+31 546 57 44 72).

Asbestinventarisatie laten uitvoeren bij Milieu Control

Asbest zijn verschillende mineralen die voorkomen in de natuur, deze zijn opgebouwd uit hele kleine vezels. Vroeger werd asbest veel gebruikt bij het bouwen van woningen en andere gebouwen. Asbest is namelijk een sterk materiaal en is brandwerend, hierdoor was het een ideaal materiaal voor in de bouw. Toch kwamen ze erachter dat asbest niet zo heel goed voor de gezondheid was en dit geldt vooral voor asbest waarbij de vezels vrij kunnen komen. De woningen die na ongeveer de jaren ’80 zijn gebouwd bevatten veelal geen asbest meer en hiervoor werden andere materialen gebruikt. De woningen en gebouwen die daarvoor zijn gebouwd beschikken vaak nog wel over asbest. Het is verstandig om deze asbest weg te laten halen voordat het echt gevaarlijk wordt. Bij Milieu Control bent u aan het juiste adres als u uw woning wilt slopen of verbouwen en deze bevat asbest. Wij inventariseren uw woning en stellen voor u een asbestinventarisatierapport op.

asbestinventarisatie - Milieu Control

 Asbestinventarisatie door een gecertificeerd bedrijf

Bent u van plan om uw woning te slopen, te renoveren of het dak te vervangen? Dan is een asbest inventarisatierapport verplicht, dit geldt alleen voor woningen die asbest bevatten. In 2006 is het wettelijk verplicht geworden om bij een aanvraag van een sloopvergunning ook een asbestinventarisatierapport aan te leveren. Er zijn verschillende typen asbestinventarisatie, zo kan het zijn dat de inventarisatie alleen direct waarneembare materialen bevat. Deze vorm is vrij makkelijk te onderzoeken en hier hoeft alleen een klein onderzoek worden uitgevoerd. Het kan ook zijn dat er nog een aanvullend onderzoek moet worden gedaan ter aanvulling van het eerder opgestelde inventarisatierapport. Door een asbestinventarisatie te laten uitvoeren op uw woning voorkomt u gevaarlijke situaties waarbij eventuele asbestvezels vrij kunnen komen.

Professioneel en jarenlange ervaring

Als u ervoor kiest om de asbestinventarisatie uit te laten voeren door de vakmannen van Milieu Control, dan weet u zeker dat dit goed en nauwkeurig gebeurt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij professioneel en met kennis van zaken te werk gaan en de inventarisatie goed uitvoeren. Blijkt het dat uw woning asbest bevat, dan kunt u bij ons ook terecht voor de asbestsanering. Zo kunnen wij geheel veilig de asbest verwijderen en zo uw woning, bedrijfspand of een ander gebouw asbestvrij maken. Milieu Control is gevestigd in Overijssel en wij denken graag mee voor de voordeligste en beste oplossing. Neem gerust contact op voor meer informatie over asbestinventarisatie over het laten verwijderen van asbest.

Offerte aanvragen

Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op via het telefoonnummer (+31 546 57 44 72).