fbpx

Asbestverwijdering Noord-Holland

Asbestsanering in Noord-Holland

Asbest kan bij blootstelling erg gevaarlijk zijn, als de vezels hiervan vrijkomen en deze komen in het lichaam kan dit zelfs dodelijke gevolgen hebben. Dat het erg gevaarlijk is voor uw gezondheid, zijn ze pas later achter gekomen. Asbest is in de geschiedenis veel gebruikt voor woningbouw en daarnaast ook bij andere gebouwen. Het materiaal stond toen nog bekend als brandwerend en zeer isolerend, hierdoor dachten mensen dat het alleen maar voordelig was. Daarnaast was het ook nog eens goedkoop in aanschaf en het werd daarom veel toegepast bij de bouw van woningen. Na 1984 is het gebruik van asbest aanzienlijk verminderd en in de jaren ’90 is het gebruik en verwerken van asbest verboden geworden. Toch zijn er tegenwoordig nog woningen die over asbest beschikking, in eerste instantie is dit niet heel erg. Maar de vezels van het asbest moeten niet vrij kunnen komen, dit kan vervelende gezondheidsrisico’s veroorzaken.

Bent u op zoek naar een gecertificeerd bedrijf die uw woning in Noord-Holland vrij kan maken van asbest? Dan bent u bij Milieu Control aan het juiste adres. Wij kunnen op een veilige en goede manier het asbest verwijderen van uw woning of andere gebouwen. Doordat wij beschikken over de juiste certificaten en goede kennis kunnen wij asbest veilig en goed verwijderen van uw woning. Er zijn verschillende soorten asbest, zo is er los- en vastgebonden asbest. Vastgebonden asbest kan vaak niet heel veel kwaad, maar bij losgebonden asbest kunnen er schadelijke vezels vrijkomen. Het is verstandig om beide vormen van asbest te laten verwijderen om zo gezondheidsrisico’s te kunnen voorkomen. Wij komen graag bij u langs in Noord-Holland om zo uw wensen te bespreken en alle mogelijkheden duidelijk in kaart te brengen voor het verwijderen van asbest.

Offerte asbest verwijderen aanvragen

  Gecertificeerd bedrijf
  Eigen werknemers in dienst
  Jarenlange ervaring
  Transparante offertes
  Meedenkend en flexibel

  Asbest verwijderen Drenthe

  Sloopwerkzaamheden en dakrenovatie in Noord-Holland

  Bent u van plan om iets te slopen aan uw woning, dan kunt u dit laten doen door Milieu Control. Het is verstandig om eerst goed duidelijk te hebben of het te slopen object geen asbest bevat. Als dit wel zo is, moet de sloop heel anders worden aangepakt dan normaal. Asbest is namelijk erg gevaarlijk en bij het slopen van asbesthoudende materialen kunnen er schadelijke vezels vrijkomen. Voordat u sloopwerkzaamheden laat uitvoeren in Noord-Holland moet u hier een sloopmelding voor maken. Dit kunt u eenvoudig bij de gemeente doen, daarnaast dient u vaak ook eerst een asbestinventarisatie uit te laten voeren. Dit geldt alleen voor sloopwerkzaamheden waarbij asbesthoudend materiaal komt kijken. Als dit niet zo is, kunt u vaak gewoon de sloopwerkzaamheden laten uitvoeren met alleen een sloopmelding.

  Naast sloopwerkzaamheden kunt u bij Milieu Control ook terecht voor dakrenovatie in Noord-Holland. Asbestdaken dienen voor 2024 allemaal verwijderd te zijn, dit heeft de rijksoverheid besloten. Er zijn namelijk veel asbestdaken die niet meer stevig zijn en langzaam maar zeker gevaarlijk kunnen zijn voor de woonomgeving. Om te voorkomen dat de aanwezig asbest in de daken vrij kunnen komen is het verplicht om dus voor 2024 uw asbest dak te laten verwijderen. De meeste asbestdaken zijn te vinden op loodsen, schuren en andere gebouwen. Als u het asbestdak laat verwijderen, kan er wel een nieuw dak op worden geplaatst. Voor dakrenovatie en het laten verwijderen van asbestdaken bent u bij Milieu Control aan het goede adres. Wij zijn gevestigd in Overijssel, maar komen graag bij u langs in Noord-Holland. Voor meer informatie over sloopwerkzaamheden of dakrenovatie kunt u contact met ons opnemen.

  Asbestinventarisatie uit laten voeren in Noord-Holland

  Voordat u sloopwerkzaamheden en dakrenovaties uit kunt laten voeren op uw woning in Noord-Holland dient u vaak eerst een asbestinventarisatie te laten doen op uw woning. Door middel van deze inventarisatie wordt er duidelijk of uw woning asbest bevat, waar deze asbest precies zit en hoe deze het beste en zo veilig mogelijk kan worden verwijderd. Er zijn verschillende vormen van asbestinventarisatie, zo is er een type A en B inventarisatie. Wij van Milieu Control kunnen beide vormen van asbestinventarisatie bij u in Noord-Holland uitvoeren. Zo kunnen wij duidelijk in kaart brengen wat er precies moet gebeuren en hoe wij dit gaan aanpakken. Wij stellen u goed op de hoogte van de werkzaamheden en zo komt u bij ons niet voor verrassingen te staan. Door onze jarenlange ervaring en de nodige certificaten kunnen wij zowel asbestinventarisatie als het verwijderen van asbest tot in de puntjes voor u uitvoeren. U kunt voor al onze werkzaamheden in Noord-Holland eenvoudig online een offerte aanvragen, deze is geheel gratis en vrijblijvend! Daarnaast zijn we ook werkzaam in andere provincies, waaronder Noord-Brabant.

  Asbest in uw woning en wilt u graag advies? Onze specialisten staan graag voor u klaar!