fbpx

Kosten asbestinventarisatie

Wat kost asbestinventarisatie? | Milieu Control NL

De kosten van asbestinventarisatie zijn erg verschillend. Het hangt van het bedrijf af waar je de asbestinventarisatie laat uitvoeren en om wat voor gebouw het gaat. Hierin zijn drie types te onderscheiden, met elk een eigen kostenplaatje. Wij geven je een indicatie van de kosten van asbestinventarisatie per type.

Kosten asbestinventarisatie Richtprijs
Soort Uitleg Vanaf Tot
Type 0 Quickscan; oppervlakkige vaststelling 100 250
Type A Is direct waarneembaar 400 600
Type B Vermoedelijk is er asbest 800 1400

Types asbestinventarisatie

Type 0

Een asbestinventarisatie van type 0 wordt vaak een quickscan genoemd. Dit soort inventarisatie is eigenlijk een type A inventarisatie, maar dan op een iets kleinere schaal en iets minder diepgaand. Dit type inventarisatie kan worden uitgevoerd om slechts te kijken naar of er toch asbest aanwezig is, als je vermoedt dat er geen asbest aanwezig is. Het gaat hierbij om visuele waarnemingen. Type 0 asbestinventarisatie is niet geschikt om een asbestsanering in gang te zetten. Daar zal een type A inventarisatie voor nodig zijn. De kosten van asbestinventarisatie van type 0 verschillen per bedrijf.

Type A

Een zeer belangrijk verschil tussen type 0 en type A asbestinventarisatie is dat type A specifiek wordt uitgevoerd, met als doel om de aanwezigheid van asbesthoudende materialen vast te stellen en om hierop eventueel actie te ondernemen. Hierbij kun je denken aan asbesthoudende schoorstenen of dakplaten. Het kan zijn dat er licht destructieve werkzaamheden plaatsvinden bij een type A inventarisatie. Nadat de asbestinventarisatie is uitgevoerd, wordt er een asbestinventarisatierapport opgesteld. Dit is een rapport dat wettelijk vereist is, om verdere stappen te ondernemen bij het verwijderen van asbest. De kosten van een asbestinventarisatie van type A liggen tussen de 400 en 600 euro.

Type B

Mocht er een vermoeden zijn na het uitvoeren van een type A asbestinventarisatie dat er meer asbest aanwezig is die verder niet zichtbaar is, dan is een type B asbestinventarisatie nodig. Hierbij wordt het gebouw compleet doorzocht naar sporen van asbest en worden er diverse sloopwerkzaamheden uitgevoerd. De opdracht voor een type B onderzoek wordt pas gegeven als er niet zonder zwaar sloopwerk kan worden vastgesteld dat er asbest aanwezig is in het pand. De kosten van asbestinventarisatie van type B liggen tussen de 800 en 1400 euro.

Asbestinventarisatie laten uitvoeren bij Milieu Control

De kosten van asbestinventarisatie van welk type dan ook lopen erg uiteen per bedrijf. Om een prijsberekening van de kosten van asbestinventarisatie te maken, kun je het beste een offerte aanvragen bij een lokaal bedrijf dat asbestinventarisaties uitvoert. Milieu Control is een gecertificeerd bedrijf dat de asbestinventarisatie graag voor je doet. Vraag bij ons een offerte aan en wij gaan kijken wat we voor je kunnen doen!