fbpx

Kosten asbest afvoeren test

Kosten asbest afvoeren test

Heeft u asbesthoudend afval en wilt u dit graag afvoeren? Dit moet volgens een aantal regels gebeuren en brengt in sommige gevallen kosten met zich mee. Welke regels dit zijn en hoe hoog de kosten uitvallen, is afhankelijk van uw gemeente. Milieu Control zet een aantal regels voor u op een rij.

Als particulier asbest afvoeren

Als particulier kunt u asbest afvoeren en storten in de milieustraat van uw gemeente. Hierbij is het van belang dat u, vóór het slopen of verbouwen, een sloopmelding heeft gedaan bij uw gemeente. Bij de meeste gemeenten moet dit minimaal 5 dagen van tevoren. Bij enkele gemeenten moet de sloopmelding al weken van tevoren worden gedaan. Check dus altijd de site van uw gemeente! U kunt een sloopmelding aanvragen op de site van uw gemeente of via het omgevingsloket.

Het verwijderde asbest kunt u vervolgens inleveren bij de milieustraat in uw gemeente. Meestal dient u zich te melden bij één van de medewerkers van de milieustraat. Breng voor de zekerheid uw sloopmelding met u mee; hiernaar kan worden gevraagd. Het materiaal moet in twee lagen plasticfolie zijn ingepakt en voorzien zijn van een asbestlogo. U kunt deze voordat u gaat slopen ophalen bij de milieustraat. Het inpakken van asbesthoudend materiaal moet namelijk direct na de verwijdering ervan.

Ook de kosten van het afvoeren van asbest verschillen per gemeente. In veel gemeenten kunt u kosteloos asbest afvoeren. In enkele gemeenten dient u hier wel voor te betalen. Wilt u weten hoe dit in uw gemeente is geregeld? Kijk dan op de website van uw gemeente.

Asbest laten verwijderen door Milieu Control

Beschikt u over asbesthoudend materiaal en bent u van plan dit te verwijderen? Om gezondheidsrisico’s te beperken, is het van belang dat het asbest op een vakkundige wijze wordt verwijderd. Milieu Control is een gecertificeerd bedrijf dat graag het asbest voor u verwijdert. Benieuwd naar de kosten hiervan? Vraag bij ons een offerte aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!