fbpx

Is asbest verwijderen verplicht?

Is asbest verwijderen verplicht? | Milieu Control NL

De vraag of asbest verwijderen verplicht is, wordt veel gesteld. In 2015 is wettelijk verplicht gesteld, dat in 2024 alle asbest in Nederland gesaneerd moet zijn. Als na het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie blijkt dat zich inderdaad asbest bevindt in het pand, moet dit dus voor 2024 verwijderd worden. Op dit moment is het nog niet verplicht om het direct te laten verwijderen, zolang dit voor 2024 maar het geval is. Dit geldt echter alleen voor asbest die hechtgebonden is. Is het asbest niet-hechtgebonden, of hebben de vezels op een andere manier mogelijkheid om vrij te komen, dan is het noodzakelijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen en te zorgen voor een veilige situatie. Het hangt er dus vanaf, wat voor soort asbest er is en of het een gevaar voor de gezondheid is of niet.

Mocht je het asbest voor 2024 niet hebben verwijderd, wordt er een verplichte asbestverwijdering uitgevoerd en tevens wordt er een boete opgelegd. Om dit te voorkomen kan Milieu Control je helpen.

Asbest laten verwijderen door Milieu Control

De kosten van het verwijderen van asbest is per bedrijf verschillend. Om een prijsberekening te maken kun je het beste een offerte aanvragen bij een lokaal bedrijf dat asbest verwijdert. Milieu Control is een gecertificeerd bedrijf dat het asbest graag voor je verwijdert. Vraag bij ons een offerte aan en wij gaan kijken wat we voor je kunnen doen!