fbpx

Asbestinventarisatie Groningen

Asbestinventarisatie Groningen

Asbest is een verzamelnaam voor verschillende natuurlijke mineralen die uit hele kleine naaldvormige vezels bestaan. Asbest werd veel gebruikt in de bouw en vooral bij de bouw van woningen en andere gebouwen. Tegenwoordig zijn we erachter gekomen dat asbest toch niet zo goed is als er werd gedacht. Het materiaal is nog steeds erg stevig en brandwerend, maar voor uw gezondheid is asbest niet goed. Als de vezels die in asbest zitten vrijkomen, dan kan dit erg schadelijk zijn voor uw gezondheid. In de meeste gevallen is het laten verwijderen van asbest de beste oplossing om zo gezondheidsrisico’s te voorkomen. Voordat u asbest kunt laten verwijderen moet er eerst een asbestinventarisatie worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf. Hierbij wordt gekeken waar het asbest zit, hoe het asbest het beste kan worden weggehaald en hoe veel werk het gaat worden. Voor het laten inventariseren van het asbest in uw woning of bedrijfspand in Groningen kunt u terecht bij Milieu Control.

Heeft u plannen om een deel van uw woning, uw gehele woning of een ander gebouw te laten slopen of renoveren? Dan moet er vaak eerst een asbestinventarisatie worden uitgevoerd. Zo kan er worden gekeken of het te slopen gedeelte van de woning asbest bevat en of dit veilig weg kan worden gehaald. Op deze manier kunnen verschillende sloopwerkzaamheden en de renovatie van bijvoorbeeld het dak van uw woning veilig worden uitgevoerd. Wij van Milieu Control hebben kennis van zaken en kunnen professioneel een asbestinventarisatie uitvoeren op uw woning.

Offerte asbest verwijderen aanvragen

  Gecertificeerd bedrijf
  Eigen werknemers in dienst
  Jarenlange ervaring
  Transparante offertes
  Meedenkend en flexibel

  Asbest verwijderen Drenthe

  Asbest verwijderen (Groningen) van uw woning

  Als het na de inventarisatie blijkt dat uw woning of bedrijfspand asbest bevat, dan kunnen wij deze ook asbestvrij maken. Naast het inventariseren van asbest, verwijderen wij het asbest ook voor u en dat op een geheel veilige en vertrouwde manier. Asbest kan namelijk erg schadelijk zijn voor uw gezondheid en dit dient daarom ook op een veilige manier verwijderd te worden. Sommige asbest kan blijven zitten, maar zoals veel mensen zeggen, ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dit geldt dus ook bij asbest, u kunt het asbest beter verwijderen om zo gezondheidsrisico’s te voorkomen. Woont u in Groningen en wilt u uw woning asbestvrij maken? Dan komen wij van Milieu Control graag bij u langs. Wij zijn gevestigd in Wierden, maar Groningen is voor ons prima te bereiken.

  Asbest is in verschillende delen van een woning te vinden en vooral in woningen die zijn gebouwd voor 1983. Hiervoor werd namelijk nog veel gebruik gemaakt van asbesthoudend materiaal in de bouw en dit zit nog steeds in veel woningen en andere gebouwen. Weet u niet zeker of uw woning asbest bevat, dan kunt u eerst een inventarisatie laten uitvoeren door ons. Op deze manier kunnen we goed bepalen wat er moet gebeuren, hoelang we hier mee bezig zullen zijn en welke materialen we nodig hebben. Er zijn twee vormen van asbest, deze asbestsoorten dienen beide op verschillende manieren verwijderd te worden. Bij losgebonden asbest dient men erg voorzichtig te zijn, hierbij kunnen namelijk vezels vrijkomen en dit kan erg gevaarlijk zijn. Bij vastgebonden asbest is het verwijderen wat eenvoudiger, maar dit moet alsnog op een goede en veilige manier gedaan worden. Voor meer informatie over asbestsanering in Groningen kunt u contact met ons opnemen, ook kunt u eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvragen voor het laten verwijderen van asbest.

  Asbest in uw woning en wilt u graag advies? Onze specialisten staan graag voor u klaar!

  Diverse sloopwerkzaamheden en dakrenovatie in Groningen

  Bent u van plan om uw woning, een deel van uw woning, uw bedrijfspand of een ander gebouw te laten slopen? Dan bent u bij Milieu Control aan het juiste adres. Wij kunnen verschillende sloopwerkzaamheden voor u uitvoeren. Doordat wij beschikken over de juiste certificaten kunnen wij deze werkzaamheden goed uitvoeren en door onze jarenlange ervaring leveren wij altijd kwaliteit. Voordat u iets wilt laten slopen moet u dit eerst melden bij de gemeente en vaak moet er ook eerst een asbestinventarisatie uit worden gevoerd. Deze inventarisatie is om te kijken of er asbest aanwezig is, en zo ja, hoe deze het beste en zo veilig mogelijk kan worden verwijderd. Wij zijn meedenkend en flexibel, hierdoor kunnen wij rekening houden met uw wensen. Onze vakmannen komen graag langs voor een adviesgesprek, hierin bespreken we alle wensen en mogelijkheden en daarnaast bekijken we de te slopen objecten. Ook bespreken we hierin de kosten en de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden, daarnaast kunt u ook altijd van tevoren een vrijblijvende offerte aanvragen voor een overzicht van de kosten.

  Van asbestsanering tot dakrenovatie bij een vakkundig bedrijf

  Asbest daken worden vanaf 2024 verboden en moeten dan voor die tijd ook verwijderd zijn. Bij het verwijderen van asbestdaken komt vaak ook dakrenovatie kijken, her dak wordt dan geheel gerenoveerd en vernieuwd. Er zijn veel gebouwen die asbestgolfplaten bevatten, dit zijn vaak schuren. Daarnaast is asbest ook te vinden op andere daken van woningen en gebouwen. Asbest daken kunnen slecht zijn voor uw gezondheid, maar daarnaast zijn deze daken vaak ook slecht geïsoleerd en hierdoor gaat er ook veel warmte verloren via het dak. U kunt daarom bij een dakrenovatie ook gelijk kiezen voor isolatie, zo pakt u het dak goed aan en verbetert u de kwaliteit van uw woning. Voor dakrenovatie in Groningen kunt u bij ons terecht, wij hanteren goede regels en scherpe tarieven. Voor meer informatie over dakrenovatie, asbestsanering, sloopwerkzaamheden of asbestinventarisatie kunt u contact met ons opnemen. Wij geven u graag informatie en bijpassend advies, daarnaast komt u bij ons niet voor verrassingen te staan en wordt alles tot in de puntjes voor u geregeld.