fbpx

Asbestverwijdering Gelderland

Asbestverwijdering Gelderland

Asbest is een veel voorkomende stof die terug te vinden is in veel huizen. Asbest werd altijd toegepast bij de bouw van woningen en andere gebouwen, dit kwam doordat asbest sterk, isolerend en brandwerend was, wat het nu nog steeds wel is. Toch zijn ze er op een gegeven moment achter gekomen dat asbest niet alleen maar voordelen met zich mee brengt. Asbest is namelijk erg slecht voor uw gezondheid, dit geldt vooral voor asbest waarbij de vezels vrij kunnen komen. De vezels die vrijkomen kunnen worden ingeademd en hierdoor kunt u uw gezondheid beschadigen. Tot rond de jaren ’80 was asbest een veel gebruikte stof in verschillende bouwmaterialen, de huizen en gebouwen die na die tijd werden gebouwd bevatten veelal geen asbest meer. Er zijn tegenwoordig nog veel huizen en gebouwen die asbest bevatten, deze asbest moet vaak worden verwijderd om de gezondheidsrisico’s te voorkomen. Het laten verwijderen van asbest, wat ook wel asbestsanering wordt genoemd, moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd en professioneel bedrijf. Wilt u asbest saneren in Gelderland, dan bent u bij Milieu Control aan het juiste adres. Er zijn verschillende vormen van asbest, zo is er hecht gebonden asbest, deze vorm van asbest kan vaak blijven zitten. In tegendeel tot losgebonden asbest, wat moet worden verwijderd omdat deze erg gevaarlijk kan zijn. Bij losgebonden asbest kunnen er namelijk gemakkelijk vezels vrijkomen, deze vezels zijn erg schadelijk voor uw gezondheid en het is dan ook aan te raden om deze asbest te laten saneren.

Offerte asbest verwijderen aanvragen

  Gecertificeerd bedrijf
  Eigen werknemers in dienst
  Jarenlange ervaring
  Transparante offertes
  Meedenkend en flexibel

  Asbest verwijderen Drenthe

  Een asbestinventarisatie in Gelderland uit laten voeren

  Asbest kan dus erg gevaarlijk zijn, daarom moet in 2024 het asbest in alle huizen verwijderd zijn. Asbest bevindt zich vooral in daken en asbest daken zijn vanaf die tijd dan ook verboden. Voordat u asbest wilt laten verwijderen moet er eerst een asbestinventarisatierapport (Gelderland) worden opgesteld, er moet dus een inventarisatie worden uitgevoerd. Naar aanleiding van dit rapport kan er worden gekeken hoe veel werk er moet worden gedaan en er kan een plan op worden gesteld voor de asbestsanering. U mag nooit zomaar zelf asbest verwijderen, dit moet in de meeste gevallen gedaan worden door een gecertificeerd bedrijf. Als u hier zelf mee aan de slag gaat kan dit erg gevaarlijk zijn als er vezels vrijkomen van het asbest. Om een asbestinventarisatie in Gelderland goed uit te laten voeren kunt u contact opnemen met Milieu Control. Door onze jarenlange ervaring en de nodige certificaten kunnen wij een goed asbestinventarisatierapport opstellen. Op deze manier kan de asbestsanering ook op een veilige en goede manier gebeuren, omdat alles eerst al duidelijk in kaart is gebracht. Zo komt uzelf ook niet voor verrassingen te staan en weet u wat er gaat gebeuren.

  Dakrenovatie en sloopwerkzaamheden door Milieu Control

  Milieu Control is gevestigd in Wierden, maar is ook werkzaam in Arnhem, Nijmegen en in de rest van Gelderland. Zo kunnen wij u verder helpen met dakrenovatie en verschillende sloopwerkzaamheden. Eigenlijk hangen alle werkzaamheden en diensten van Milieu Control samen, bij sloopwerkzaamheden in Gelderland moet er namelijk ook een asbestinventarisatie worden uitgevoerd. Daarnaast gaat het bij dakrenovatie vaak om asbest daken die moeten worden gerenoveerd, het asbest moet dan eerst worden gesaneerd voordat de renovatie door kan gaan. Bij dakrenovatie wordt het oude asbest dak verwijderd, hiervoor komt een geheel nieuw dak voor in de plaats. Een nieuw dak zorgt vaak voor betere isolatie en het belangrijkste is dat er geen asbest meer vrij kan komen. Op deze manier is er een veilige leefomgeving gecreëerd. Daarnaast bespaart u ook nog eens op uw energiekosten, die eerder altijd verloren gingen door het oude asbest dak. Wilt u dakrenovatie in Gelderland uit laten voeren? Kies dan voor Milieu Control, wij voeren de dakrenovatie uit volgens de juiste richtlijnen en zo gebeurt het op een veilige en goede manier.

  Bij sloopwerkzaamheden die Milieu Control uitvoert komt ook asbest bij kijken. Voordat er iets veilig kan worden gesloopt moet er eerst een asbestinventarisatie worden uitgevoerd. Voor beide diensten kunt u bij Milieu Control terecht, wij voeren namelijk de inventarisatie voor u uit en zorgen er uiteindelijk voor dat uw woning of het gebouw veilig wordt gesloopt. Bij het slopen van diverse gebouwen die asbest bevatten is het uiterst belangrijk dat niemand wordt blootgesteld aan het asbest. De vakmannen van Milieu Control maken dan ook gebruik van de juiste benodigdheden en door de jarenlange ervaring weten ze precies wat er moet gebeuren. Wilt u graag meer informatie over onze diensten in Gelderland, dan kunt u gerust contact met ons opnemen. U kunt u ook eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen voor asbestsanering in Gelderland, maar ook voor asbestinventarisatie, dakrenovatie of voor sloopwerkzaamheden. Wij van Milieu Control staan graag voor u klaar en bij ons komt u nooit voor verrassingen te staan. Vraag nu snel een adviesgesprek aan en wij komen bij u langs in Gelderland om alle mogelijkheden en uw wensen in kaart te brengen.

  Asbest in uw woning en wilt u graag advies? Onze specialisten staan graag voor u klaar!