fbpx

Asbestverwijdering Friesland

Asbest verwijderen in Friesland

Asbest is een schadelijke stof en kan leiden tot ernstige ziektes, deze kunnen zelfs soms dodelijk zijn. Asbest is niet altijd gevaarlijk, maar het beste is om asbest gewoon weg te laten halen. Vastgebonden asbest kan vaak geen kwaad, maar als er vezels los kunnen komen, kan dit erg schadelijk zijn voor uw gezondheid. Als u asbest aantreft in uw woning, dan kunt u dit maar beter laten verwijderen en zo gezondheidsrisico’s voorkomen. Asbest zit verwerkt in verschillende bouwmaterialen die ze voor de jaren ’90 gebruikten in de bouw. Later kwamen ze erachter dat asbest toch echt heel slecht is voor de gezondheid en sindsdien is het gebruik van asbest verboden. Toch zijn er nog veel woningen en gebouwen die asbest bevatten, deze zijn nog voor die tijd gebouwd. Sommige asbest kan wel blijven zitten en zorgt niet voor risico’s op de gezondheid, maar er zijn ook veel gevallen waarbij het asbest echt verwijderd moet worden. Bevat uw woning asbest en wilt u dit graag laten verwijderen, dan bent u bij Milieu Control aan het juiste adres. Wij kunnen namelijk in Friesland asbest verwijderen, dit gebeurt geheel veilig en op de juiste manier.

Offerte asbest verwijderen aanvragen

  Gecertificeerd bedrijf
  Eigen werknemers in dienst
  Jarenlange ervaring
  Transparante offertes
  Meedenkend en flexibel

  Asbest verwijderen Drenthe

  Eerst een asbestinventarisatie laten uitvoeren in Friesland

  Voordat asbest wordt verwijderd, wordt er vaak eerst een asbestinventarisatie uitgevoerd. Op deze manier kan er worden gekeken naar waar het asbest precies zit en hoeveel werk het gaat kosten om het te verwijderen. Ook moet er een inventarisatie worden uitgevoerd als u sloopwerkzaamheden of een dakrenovatie wilt doen. De sloopwerkzaamheden moeten namelijk veilig kunnen worden uitgevoerd en er moet dus eerst worden gecontroleerd of er geen asbest zit. Als dit wel aanwezig is in het te slopen object, dan dient eerst het asbest veilig te worden verwijderd. Een asbestinventarisatie moet secuur worden uitgevoerd en er moet een duidelijk rapport worden opgesteld voor zowel uzelf als voor de gemeente. Wij van Milieu Control kunnen zo’n inventarisatie op de juiste manier uitvoeren en een goed rapport erbij leveren. Woont u in Leeuwarden, Heerenveen of ergens anders in Friesland en wilt u graag een asbestinventarisatie laten uitvoeren? Neem dan gerust contact met ons op of vraag eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

  Asbest in uw woning en wilt u graag advies? Onze specialisten staan graag voor u klaar!

  Het laten uitvoeren van sloopwerkzaamheden en dakrenovatie (Friesland)

  Als u van plan bent verschillende sloopwerkzaamheden uit te laten voeren, dan moet er vaak dus eerst een asbestinventarisatie worden uitgevoerd. Hiervoor kunt u terecht bij Milieu Control, daarnaast kunnen wij ook de sloopwerkzaamheden voor u verrichten. Als we erachter komen dat er nog asbest aanwezig is, dan kunnen wij dit ook altijd gelijk voor u verwijderen op een veilige manier. Doordat onze vakmannen jarenlange ervaring hebben op het gebied van asbestsanering en sloopwerkzaamheden in Friesland, kunnen ze dit goed uitvoeren. Doordat wij beschikken over de juiste certificaten voeren wij al onze werkzaamheden geheel veilig en betrouwbaar uit. Voordat wij beginnen met de sloopwerkzaamheden bespreken wij eerst uw wensen en de mogelijkheden, dit brengen we dan in kaart en zo kunnen we gericht te werk gaan. Bij Milieu Control weet u zeker dat de werkzaamheden in onder andere Leeuwarden en Heerenveen goed worden uitgevoerd en dat u niet voor verrassingen komt te staan.

  Er zijn nog verschillende gebouwen die asbestgolfplaten bevatten, daarnaast is asbest ook te vinden in vlakke beplating. Voor 2024 moeten alle asbest daken verwijderd zijn en vanaf dan zijn de asbestdaken ook verboden. Het is daarom verstandig om deze daken nu al te verwijderen en eventueel te renoveren. Het asbest die in de daken zit kan veilig worden verwijderd en er wordt dan een geheel nieuw dak geplaatst. Het is verstandig om bij een dakrenovatie ook gelijk te kiezen voor dakisolatie, op deze manier wordt uw woning van een nog betere kwaliteit. Hetzelfde geldt als bij de sloopwerkzaamheden, voordat de renovatie wordt uitgevoerd, wordt er eerst een asbestinventarisatie uitgevoerd. Daarna wordt de dakrenovatie uitgevoerd en dit gebeurd om een goede manier zodat u een dak krijgt van hoogwaardige kwaliteit. Deze werkzaamheden voeren we ook uit in andere provincies van Nederland, waaronder Utrecht