fbpx

Flevoland

Asbestinventarisatie uitvoeren in Flevoland

Tegenwoordig is het bij veel mensen bekend dat asbest slecht is voor de gezondheid. De stof is verwerkt in bouwmaterialen en kan schadelijk worden als het wordt ingeademd. In de jaren 60’ is dit al ontdekt maar opvallend genoeg is er tot en met 1993 doorgewerkt met deze producten. Asbest is vooral gebruikt in bitumen, platte dakleien en golfplaten die voor 1993 zijn gemaakt. De Nederlandse wet is sindsdien erg aangescherpt, rijksoverheid heeft in 2015 zelfs aangegeven dat asbestdaken vanaf 2024 verboden zijn. Voor het verwijderen van asbest is het mogelijk om gebruik te maken van een subsidie, mits je voldoet aan enkele eisen. Door middel van de subsidies wil de overheid het aantal zonnepanelen stimuleren.

Bij het werken met asbest kunnen er namelijk stofdeeltjes vrijkomen die ingeademd kunnen worden. Deze kunnen verschillende soorten ziektes veroorzaken zoals long(vlies)kanker of buikvlieskanker. In de provincie Flevoland is kanker zelfs doodsoorzaak nummer één. Milieu-Control is dan ook niet voor niets werkzaam in en rondom de plaatsen Almere, Lelystad, Dronten en Emmeloord om Flevoland asbestvrij te maken. Het is mogelijk om het asbest zelf te verwijderen als het gaat om een oppervlakte tot en met 35 vierkante meter. Maar het is absoluut niet aan te raden als je geen kennis van zaken hebt. Werken met asbest is namelijk nog schadelijker dan het met rust laten.

Offerte asbest verwijderen aanvragen

  Gecertificeerd bedrijf
  Eigen werknemers in dienst
  Jarenlange ervaring
  Transparante offertes
  Meedenkend en flexibel

  Asbest verwijderen Drenthe

  De beste adviezen en nauwkeurigste asbest inventarisatierapporten

  Milieu Control heeft zich gespecialiseerd op het gebied van asbestverwijdering. Wij beschikken de benodigde certificering voor het vakkundig verwijderen van asbest. Naast de provincie Flevoland en de plaatsen Almere, Lelystad, Dronten en Emmeloord zijn wij ook werkzaam in heel Nederland waardoor wij beschikken over veel ervaring. Dit zetten wij dan ook in om u te voorzien van de beste informatie en adviezen.

  Als u overweegt om uw woning of schuur op te knappen, te slopen of te renoveren dan bent u genoodzaakt om naast een sloopvergunning ook te beschikken over een asbest inventarisatierapport. Het is zeer belangrijk dat het inventarisatierapport zeer gedetailleerd is en heel nauwkeurig. Onze vakmannen van Milieu Control denken graag mee en zoeken samen met u de voordeligste en voornaamste oplossing. Na de inventarisatie kunt u er ook voor kiezen om de asbestsanering uit te laten voeren door Milieu Control. Bij het verwijderen van het asbest werken wij aan de hand van de benodigde richtlijnen en regelgevingen.

  Asbest in uw woning en wilt u graag advies? Onze specialisten staan graag voor u klaar!

  Milieu Control Flevoland sloopwerkzaamheden en dakrenovatie

  Bij het verwijderen van asbest is het belangrijk dat u weet om welke soort asbest het gaat. Het herkennen van asbest is ongemakkelijk omdat asbest in veel verschillende kleuren en formaten te vinden is. Asbest valt grof gezegd onder te verdelen in twee categorieën, hecht gebonden en losgebonden.

  In producten zoals gas- en waterleidingen, bloembakken en golfplaten zitten asbestvezels die hecht gebonden zijn. Dit houdt in dat het asbest niet erg gevaarlijk is, mits het onbeschadigd blijft. Voor asbest daken geldt dat ze wel verwijderd moeten worden aangezien de kans enorm groot is dat het beschadigd kan raken. Voor asbestvezels die losgebonden zijn geldt een andere aanpak. Hier is de kans op aanraking namelijk veel groter doordat de vezels niet aan een ander materiaal zijn verbonden waardoor ze gemakkelijker vrij kunnen komen.

  Gecertificeerd, meedenkend en flexibel

  Wij van Milieu Control vinden gezondheid prioriteit nummer één. Onze vakkundige werknemers gaan tijdens het verwijderen van asbest in Flevoland dan ook zeer zorgvuldig aan het werk. Na het opstellen van het asbestinventarisatierapport wordt er gekeken hoe het asbest het beste kan worden verwijderd. Wij werken zoals gezegd niet alleen zeer zorgvuldig maar ook met snelheid. Met behulp van onze jarenlange ervaring kennen wij namelijk de fijnste kneepjes in het vak. Bij asbestsanering in bijvoorbeeld Almere, Lelystad, Dronten en Emmeloord zetten wij de omgeving veilig af en gaan direct aan de slag zodat u weer snel verder kunt met uw dagelijkse bezigheden.

  Naast het verwijderen van het asbest en het uitvoeren van een asbestinventarisatie bent u bij Milieu Control ook aan het juiste adres voor een dakrenovatie. Onze experts zullen langskomen voor een adviesgesprek. Nadat u al uw wensen heeft besproken zullen onze experts in samenwerking met u bekijken welke manier het beste gehanteerd kan worden. Er zal worden bekeken welke materialen er nodig zijn en wat voor machines er gebruikt zullen worden.

  Bent u benieuwd wat Milieu Control u kan bieden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en wij zullen u van alle informatie voorzien. Naast de offerte kunt u natuurlijk ook vragen of meer informatie mailen of telefoneren. Wij staan iedere werkdag van 8:30 tot 17:00 klaar voor u!