fbpx

Asbestverwijdering Drenthe

Asbest verwijderen in Drenthe

Het is niet altijd nodig, maar in de meeste gevallen moet asbest worden verwijderd als dit in of om uw woning zit. Asbest is namelijk een gevaarlijke stof, dit geldt voor asbest wat los kan raken of waar de vezels van vrij kunnen komen. U wilt natuurlijk geen gezondheidsrisico’s oplopen in uw eigen woning en het is dan ook verstandig om te kiezen voor asbestsanering. Asbest zit verwerkt in verschillende materialen die vroeger veel voor in de bouw werden gebruikt. Het asbest wordt tegenwoordig veel gevonden in daken en dan vooral in golfplaten die voornamelijk op schuren liggen. Daarnaast kan asbest ook in de muur zitten of in uw eigen dak, als u er nooit bij komt kunt u het laten zitten, maar kan het vrijkomen dan moet het asbest worden verwijderd. Vanaf 2024 zijn alle asbestdaken in ieder geval wel verboden, dus u kunt beter gelijk alles in een keer laten verwijderen.

Voor het veilig laten verwijderen van asbest in Drenthe kunt u beter de hulp inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf. Wij van Milieu Control maken uw woning graag asbestvrij en dat op een veilige en goede manier. Door onze jarenlange ervaring weten wij wat we moeten doen en hoe we het asbest op de juiste manier kunnen verwijderen. Wilt uw woning in Drenthe asbestvrij maken? Kies dan voor Milieu Control, wij komen graag bij u langs voor een gesprek, zodat we alle mogelijkheden kunnen bespreken. Op deze manier weten wij welke materialen we nodig hebben en wat er moet gebeuren, zo komt u zelf ook niet voor verrassingen te staan.

Offerte asbest verwijderen aanvragen

  Gecertificeerd bedrijf
  Eigen werknemers in dienst
  Jarenlange ervaring
  Transparante offertes
  Meedenkend en flexibel

  Asbest verwijderen Drenthe

  Asbestinventarisatie in Drenthe laten uitvoeren

  Asbest is slijtvast, brandwerend en isolerend, dit waren dan ook de redenen om asbest te gebruiken bij het bouwen van woningen. Toch komen mensen hierop terug, asbest is namelijk toch niet zo goed en voordelig als we dachten. Als het materiaal op zijn plek blijft zitten en niet loskomt, dan is er vaak niets aan de hand. Maar als er asbestvezels loskomen, dan moet u oppassen en kan dit erg gevaarlijk zijn. U kunt asbest daarom beter laten verwijderen, zoals wordt gezegd, ‘voorkomen is beter dan genezen’. Als u uw woning wilt verbouwen of u wilt sloopwerkzaamheden uitvoeren, dan is het aan te raden om eerst een asbestinventarisatie uit te laten voeren. Daarnaast kunt u ook een asbestinventarisatie laten uitvoeren als u een vermoeden heeft dat er asbest in uw woning zit en u dit graag wilt laten controleren. Bent u op zoek naar een gecertificeerd bedrijf die voor u een asbestinventarisatie kan uitvoeren in Assen of ergens anders in Drenthe? Dan bent u bij Milieu Control aan het juiste adres. Wij kunnen uw woning van top tot teen inventariseren en zo kunt u uw woning veilig laten verbouwen of, als er asbest aanwezig is, het asbest laten verwijderen. We zijn ook werkzaam in de omgeving van Overijssel.

  Van sloopwerkzaamheden tot dakrenovatie bij Milieu Control

  Voordat er dus sloopwerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd moet er eerst worden gekeken of er asbest aanwezig is, dit wordt dan gedaan door middel van asbestinventarisatie. Nadat deze inventarisatie is uitgevoerd is het van belang dat de sloop wordt gemeld bij de gemeente en daarna kunnen de werkzaamheden pas echt worden uitgevoerd. Wij van Milieu Control helpen u graag bij verschillende sloopwerkzaamheden en als het nodig is verwijderen we ook gelijk de eventueel aanwezige asbest. Wij staan graag voor u klaar en kunnen verschillende sloopwerkzaamheden voor u uitvoeren. Doordat wij een gecertificeerd bedrijf zijn en dus beschikken over de juiste certificaten, kunnen wij de sloopwerkzaamheden op een veilige manier uitvoeren.

  Wilt u graag iets laten renoveren in plaats van laten slopen dan kunt u daarvoor ook bij ons terecht. Wilt u dakrenovatie in Drenthe, in bijvoorbeeld Assen, laten uitvoeren dan komen wij van Milieu Control bij u langs. Omdat in 2024 alle asbest daken verwijderd moeten zijn, is het verstandig om daar nu al mee te beginnen. U kunt uw asbest daarom eenvoudig door onze vakmannen laten renoveren. Zo wordt gelijk de aanwezige asbest verwijderd en wordt uw dak weer helemaal gerenoveerd en als nieuw gemaakt. Bij de meeste dakrenovatie wordt er ook gelijk dakisolatie toegepast, zo hebt u gelijk alles goed voor elkaar.

  Asbest in uw woning en wilt u graag advies? Onze specialisten staan graag voor u klaar!