fbpx

Asbestinventarisatie Amsterdam

Asbestsanering in Amsterdam

Asbest is verzamelnaam voor verschillende silicaatmineralen die een vezelstructuur hebben. Asbest is een goedkoop, slijtvast en sterk materiaal, wat met deze eigenschappen ideaal is voor bouwmateriaal. Mede hierdoor werd asbest vroeger veel gebruikt bij het bouwen van gebouwen en woningen. Dat asbest schadelijk was, werd pas rond 1980 ontdekt. De asbestvezels zijn zo klein dat deze niet met het blote oog waar te nemen zijn, echter kunnen deze gezondheidsproblemen veroorzaken als deze vezels ingeademd worden. Nadat het gevaar en de gevolgen hiervan bekend werden, is asbest sinds 1993 verboden. Hoewel huizen die tussen 1980 en 1993 gebouwd zijn vaak geen asbest bevatten, is het niet met zekerheid te zeggen of dit ook daadwerkelijk zo is. Hierdoor bestaat er een kans dat veel huizen die vóór 1993 gebouwd zijn asbest bevatten. Mocht u twijfelen of uw woning in Amsterdam asbest bevat, laat dan een asbestinventarisatie uitvoeren door één van de specialisten van Milieu-Control. Zij weten precies waarop gelet moet worden en kunnen u adviseren over hoe u het asbest het beste kunt laten verwijderen.

Offerte asbestsanering aanvragen

  Gecertificeerd bedrijf
  Eigen werknemers in dienst
  Jarenlange ervaring
  Transparante offertes
  Meedenkend en flexibel

  Asbest verwijderen Drenthe

  Hoe kunt u asbest herkennen

  Asbest is in twee categorieën te verdelen. Bij hechtgebonden asbest zijn de asbestvezels vaak gebruikt ter versterking van een materiaal en zitten verpakt in een luchtdicht omhulsel. Pas wanneer het omhulsel beschadigd of gebroken is, komen de asbestvezels vrij. De asbestvezels werden bijvoorbeeld vaak gebruikt in cement of in lijm. Een ander bekend voorbeeld van hechtgebonden asbest zijn golfplaten. Daarentegen zit niet-hechtgebonden niet verpakt in een ander materiaal en vormt dan ook een groter gevaar voor de gezondheid als u hiermee in aanraking komt. Bekende voorbeelden van niet-hechtgebonden zijn asbest isolatiemateriaal of spuitasbest. Er zijn verschillende typen asbestinventarisaties die uitvoert kunnen worden. U kunt voor een inventarisatie gaan waarbij er alleen wordt gekeken naar direct waarneembare asbesthoudende materialen. Deze inventarisatie is relatief eenvoudig en kan makkelijk uitgevoerd worden. Als u ook een aanvullend onderzoek wilt, wordt er gekeken naar alle mogelijkheden waar asbest in verwerkt kan zijn. U wordt geadviseerd om de asbestinventarisatie voor uw huis in Amsterdam niet zelf uit te voeren. Dit kunt u beter overlaten aan een expert die ervaring heeft in het herkennen en het verwijderen van asbest. De specialisten beschikken over de noodzakelijke certificaten om asbest veilig en op de juiste manier te verwijderen en af te voeren. Sinds 2006 is verplicht om bij de aanvraag van een sloopvergunning een asbestinventarisatierapport aan te leveren. Als u deze in combinatie met de asbestinventarisatie laat uitvoeren, zijn er slechts nog een aantal aanvullende onderdelen die onderzocht moeten worden. Dit bespaart u niet alleen tijd, maar hoeft u geen verder onderzoek uit te laten voeren.

  Asbest in uw woning en wilt u graag advies? Onze specialisten staan graag voor u klaar!

  Asbestinventarisatie in Amsterdam door Milieu-Control

  Bij Milieu-Control bent u aan het juiste adres als u asbestinventarisatie voor uw woning in Amsterdam vakkundig wilt laten uitvoeren. De werknemers van Milieu-Control zijn gespecialiseerd in asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Door eerst een asbestinventarisatie uit laten voeren, voordat u begint aan een verbouwing, komt u niet voor ongewenste verrassingen. Aan de hand van het door ons opgestelde rapport weet u direct of er asbest in uw woning aanwezig is. Mocht het zo zijn dat er asbest in uw woning in Amsterdam aanwezig is, dan kunt direct een vervolg afspraak inplannen. Dan zorgt Milieu-Control ervoor dat het asbest uit uw woning verwijderd wordt. Milieu-Control is uw betrouwbare partner voor asbestinventarisatie en asbestsanering! Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Eén van onze medewerkers staat u graag te woord.