fbpx

Asbest in het dak

Asbest in het dak? | Milieu Control NL

Asbest is een verzamelnaam voor microscopisch kleine vezels die zowel sterk als rekbaar zijn. Als het dak van jouw woning voor 1994 is gebouwd, bestaat de kans dat er asbest in zit. Volgens de Nederlandse overheid moet in 2024, alle asbest dat in contact staat met de buitenlucht gesaneerd worden. Dit zou dus ook kunnen gelden voor het dak van jouw woning.

Om erachter te komen of er asbest in het dak van jouw woning zit, moet er een onderzoek worden uitgevoerd. Tijdens deze asbestinventarisatie wordt er gekeken naar óf en hoeveel asbest er in het dak van je huis zit. Dit onderzoek kost ongeveer 400 euro bij een gemiddeld gecertificeerd bedrijf. Blijkt er vervolgens inderdaad asbest in het dak te zitten, dan zal dit voor 2024 verwijderd moeten worden. Gecertificeerde asbestverwijderaars nemen al het werk uit handen en zorgen voor een asbestloos huis.

Als het dak van jouw woning inderdaad asbest bevat, is de kans groot dat andere huizen in de buurt ook last hebben van asbestdaken. Om de kosten zo goedkoop mogelijk te houden, kun je collectief besluiten om het asbest te laten verwijderen. Op deze manier ben je namelijk goedkoper uit.

Asbest laten verwijderen door Milieu Control

De kosten van het onderzoek doen naar en het verwijderen van asbest is per bedrijf verschillend. Om een prijsberekening te maken kun je het beste een offerte aanvragen bij een lokaal bedrijf, dat asbest verwijdert. Milieu Control is een gecertificeerd bedrijf dat het asbest graag voor je verwijdert. Vraag bij ons een offerte aan en wij gaan kijken wat we voor je kunnen doen!