fbpx

Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Niet iedereen zit erop te wachten, maar het zal toch een keer nodig zijn. Het renoveren van uw dak zal toch een keer moeten gebeuren, maar wanneer eigenlijk? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen. Door een dakrenovatie voelt u zich vaak wel veiliger en comfortabeler in uw woning. De dakbedekking heeft een bepaalde levensduur, als deze is bereikt dan wordt er aangeraden om een dakrenovatie te doen. Het kan ook zo zijn dat er alleen een klein scheurtje in de dakbedekking zit of dat er wat dakpannen zijn verschoven. Dit kunt u eenvoudig oplossen met een dakreparatie, hierbij repareren ze alleen het deel wat kapot is of aan reparatie toe is. Toch kunt u niet door blijven gaan met het repareren van het dak, het is een keer toe aan renovatie. Altijd laten repareren gaat u uiteindelijk ook veel geld kosten en zo bent u alleen maar duurder uit. Als u te lang wacht met een dakrenovatie, dan kan het zijn dat de constructie van het dak aangetast wordt en dan moet er een compleet nieuw dak op.

Heb ik vergunningen nodig voor een dakrenovatie?

Er zijn een aantal punten waar u toch wel rekening mee moet houden als u kiest voor een dakrenovatie. Als u alleen de dakbedekking laat renoveren of vervangen, dan hebt u geen vergunning nodig. Wilt u echter wijzigingen aanbrengen aan het dak, dan moet u hier wel een vergunning voor aanvragen bij uw gemeente. Hierbij kunt u denken aan het laten isoleren van uw dak, als de draagconstructie van het dak wordt aangepast of als u wilt uitbreiden. Woont u bijvoorbeeld in een pand wat monumentaal is, dan is het ook verplicht om een vergunning aan te vragen. Bij deze woningen mag u vaak niet zomaar iets aanpassen en moet dit eerst worden overlegd met de gemeente. Hou er wel rekening mee dat het aanvragen van een vergunning enige tijd kan duren, begin hier dus iets eerder mee dan dat u de dakrenovatie gepland hebt. Als u uw dak laat renoveren kies dan ook voor dakisolatie, zo bespaart u ook gelijk op uw energiekosten.

Dakrenovatie laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf

Bent u van plan om uw dak te laten renoveren, dan is het verstandig om dit te laten doen een vakkundig bedrijf. Als u kiest voor Milieu Control NL, dan kiest u voor vakkundigheid, ervaring en kwaliteit. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij uw dak weer als nieuw maken en zo kunt u weer veilig en comfortabel wonen in uw huis. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor het laten verwijderen van asbest. Hier kiezen mensen vaak ook gelijk voor, veel oudere woningen bevatten nog asbest. Als het dak toch helemaal gerenoveerd wordt is het verstandig om ook gelijk de asbest weg te laten halen. En het is nog makkelijker om dit dan ook gelijk door hetzelfde bedrijf te laten doen. Voor meer informatie over het laten renoveren van uw dak of over asbestsanering, kunt u altijd contact met ons opnemen.