fbpx

Tijdig dakrenovatie uit laten voeren

Dakrenovatie in Drenthe door Milieu Control

Tijdig dakrenovatie uit laten voeren

Niemand zit te wachten op dakrenovatie, maar als u tijdig kleine gebreken ontdekt aan uw dak kunt u hier veel profijt van hebben. Scheurtjes in de dakbedekking op een plat dak of verschoven dakpannen op een hellend dak zijn voorbeelden van kleine gebreken. Als u deze kleine gebreken op tijd signaleert kunt u dit oplossen door dakreparatie uit te laten voeren. Betreft de schade een groot gedeelte van het dakoppervlak of heeft de dakbedekking zijn beste tijd gehad, dan wordt u aangeraden op dakrenovatie toe te passen. De dakbedekking wordt volledig of gedeeltelijk vervangen en dit zal uw woning weer jarenlang beschermen. Dakrenovatie wordt niet zomaar aangeraden en wordt vaak aangeraden in het belang van de woningeigenaar. Op een gegeven moment moet u jaarlijks dakreparatie uit laten voeren en alsnog uw dak laten renoveren. De kosten van het dak repareren komen in dat geval boven op de dakrenovatie. Als u echt te lang wacht met het laten renoveren van uw dak, dan kan het zo zijn dat de dakconstructie aangetast wordt en er een compleet nieuw dak geplaatst moet worden. Dit gaat u veel meer kosten dan een rakrenovatie. Pak kleine gebreken aan uw dak gelijk aan om

Vergunning voor dakrenovatie

Als u niet dagelijks met daken werkt, is het wellicht lastig in te schatten welke klus voor uw dak nodig is: dakreparatie, dakrenovatie of een compleet nieuw dak. Wij raden u aan om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen dat uw dak kan bekijken. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat u niet voor een verrassing komt te staan.

Als u enkel uw dakbedekking wilt vervangen heeft u geen vergunning nodig, ook als u er voor kiest om voor een ander materiaal te gaan. Als u er voor kiest om wijzigingen aan te brengen aan uw dak, het isoleren van uw dak bijvoorbeeld, dan dient u een vergunning aan te vragen bij de gemeente. In principe is er een vergunning nodig wanneer de draagconstructie van het dak wordt aangepast of er een uitbreiding in de hoogte, dikte of breedte van de woning plaatsvindt. Als u het dak van een beschermt of monumentaal pand wilt repareren, renoveren of vervangen dient u wel een vergunning aan te vragen. Als u twijfelt of u een vergunning nodig heeft, dan raden wij aan om een dakbedekker of gemeente te raadplegen.

Milieu Control een gecertificeerd bedrijf met jarenlange ervaring

Voordat wij beginnen aan de renovatie van uw dak, komen wij eerst langs voor een adviesgesprek. Wij van Milieu Control bekijken de onderdelen die gerenoveerd dienden te worden en welke materialen en machines daar voor nodig zijn. Als u ervoor kiest om dakrenovatie uit te laten voeren door Milieu Control, dan kiest u voor kwaliteit. Ook kunt u bij ons terecht voor asbestinventarisatie en het verwijderen van asbest. Door ons goede advies en doordat wij flexibel en meedenkend zijn, komt u niet voor verrassingen te staan.