fbpx

Mannen in witte pakken die asbest verwijderen

Mannen in witte pakken die asbest verwijderen

Bij het verwijderen van asbest dient er erg voorzichtig te worden gewerkt. Dit geldt niet alleen voor de werkzaamheden, maar ook de bescherming van de asbestsaneerders is erg belangrijk. Asbest is namelijk een gevaarlijke stof en hier dient u goed voor beschermd te zijn en al helemaal als u ermee werkt. Daarom ziet u vaak mannen in witte pakken op plekken waar asbest wordt verwijderd. Deze witte pakken zijn vaak wegwerpoverals, deze overals kunnen na de tijd dus gewoon weg worden gegooid of worden vernietigd. Door de witte pakken komen er geen asbestvezels in de kleding en zo kan het niet worden verspreid. Daarnaast dragen deze mannen in witte pakken ook stofmaskers, dit dient als adembescherming voor asbest. Zo kunnen er dus ook geen asbestdeeltjes in de longen komen en zo kunnen gevaarlijke ziektes worden voorkomen. Daarnaast zijn handschoenen ook erg belangrijk en door goede beschermende kleding te dragen bij de asbestsanering zorgen we voor meer veiligheid. Zo ziet u maar dat het verwijderen van asbest erg gevaarlijk is en u dit dan ook beter niet zelf kunt doen.

Zelf asbest herkennen

Om asbest te kunnen herkennen is het van belang dat u eerst weet wat het precies is. In eerdere blogs hebben we al uitgelegd wat asbest is en waarom het zo gevaarlijk kan zijn. Zo is asbest een verzamelnaam van verschillende natuurlijke mineralen die uit kleine vezels bestaan die verwerkt zitten in verschillende materialen. Deze materialen zijn vroeger veel gebruikt bij de bouw van woningen en gebouwen, zo is het materiaal nog steeds terug te vinden in veel woningen, schuren, op daken en gebouwen. Bij de asbesthoudende materialen kunt u bijvoorbeeld denken aan pakkingen, vloerzeilen, rioolbuizen, afdichtingskoorden, beschermingsplaten en meer.

Asbest kan een hard materiaal zijn, maar het kan ook zacht zijn. Bij hard materiaal wordt er vaak gesproken over hechtgebonden asbest, en bij zacht materiaal is het vaak losgebonden asbest. Bij het zachte asbesthoudende materialen ziet u vaak een vezelachtige structuur, dit kunt u ook voelen. U kunt bijvoorbeeld asbest tegenkomen bij een verbouwing of een renovatie van uw woning of van een ander gebouw. Hier dient u dan heel voorzichtig mee te zijn en u kunt dan het beste een asbestsaneringsbedrijf inschakelen.

U heeft asbest ontdekt, wat nu?

Als u een vermoeden heeft dat er asbest in uw woning aanwezig is, twijfel dan niet. U kunt het beste gelijk een bedrijf inschakelen die ervaring hebben met het inventariseren en saneren van asbest. Bij het bewerken van asbesthoudende materialen kunnen namelijk vezels vrijkomen die erg gevaarlijk kunnen zijn voor uw gezondheid. Als u het niet zeker wat of er nou wel of geen asbest aanwezig is, dan kunt u ook een asbestinventarisatie laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf. Voor meer informatie hierover kunt u altijd contact met ons opnemen, wij van Milieu Control helpen u graag verder!