fbpx

Heb ik last van asbest in mijn huis?

Milieu Control NL - Specialisten in asbestverwijdering

Heb ik last van asbest in mijn huis?

U wilt op de hoogte zijn wanneer u last heeft van asbest. Asbest kan namelijk schadelijk zijn voor uw gezondheid op het moment dat er asbestvezels vrijkomen. De grootste kans dat deze vezels vrijkomen bestaat wanneer het asbest bewerkt of verwijderd wordt. Wanneer u niet weet dat u met asbest werkt, kan dit zeer vervelende gevolgen hebben voor uw gezondheid. Zorg ervoor dat u asbest tijdig herkent en laat het verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf.

Hoe herkent u asbest?

Asbest is een verzamelnaam voor een groep mineralen. Het heeft een vezelige structuur, wanneer het materiaal gebroken is ziet u deze structuur. Hechtgebonden asbest is in principe niet gevaarlijk als u er niks mee doet. Pas wanneer u wat met het asbest gaat doen, komen de vezels vrij, uDe vezels zijn praktisch onzichtbaar voor het blote oog. U kunt de vezels inademen en jaren later pas de gevolgen hiervan merken.

Asbestvezels zijn vroeger verwerkt in veel verschillende mineralen. Tot 1994 is asbest veel gebruikt bij het bouwen van huizen en andere gebouwen. Na 1994 is het verboden om te werken met asbest.

Asbest soorten
Er zit een verschil in hecht gebonden en niet-hechtgebonden asbest. Bij hechtgebonden asbest zitten de mineralen nog stevig aan elkaar vast. Dit is vaak het geval bij dakplaten en cement. Bij niet-hechtgebonden asbest is vaak sprake van zachte materialen. Het asbest laat makkelijk los en is daardoor gevaarlijker dan hechtgebonden asbest.

Zoals gezegd is het niet gemakkelijk om asbest te herkennen. Heeft u toch het vermoeden dat u asbest herkent, schakel dan de hulp van een expert in en laat inventariseren hoeveel asbest er aanwezig is.

Wat moet u doen als u asbest hebt herkend?

Wij raden het af om zelf aan de slag te gaan met het verwijderen van asbest. Dit kan gevaarlijk zijn en op de lange termijn gezondheidsproblemen opleveren. Schakel Milieu Control in en laat een asbestinventarisatie uitvoeren. Wij stellen voor u een asbestinventarisatierapport op. Vervolgens moet het asbest gesaneerd worden. Milieu Control is gespecialiseerd in het saneren van asbest en is een gecertificeerd bedrijf.

Bent u er achter gekomen dat u last heeft van asbest of heeft u het vermoeden dat u last heeft van asbest? Neem dan contact met ons op. Wij hebben jarenlang ervaring en kunnen professioneel advies geven. We zijn werkzaam in heel Nederland en komen graag bij u langs voor een adviesgesprek.