fbpx

Waar kunt u uw asbest afval deponeren?

Asbest afval deponeren

Waar kunt u uw asbest afval deponeren?

Waar kunt u uw asbest afval deponeren?

In onze vorige blog hebben we u geïnformeerd over welke soorten asbest er in Nederland vaak voorkomen en hoe u asbest kunt ontdekken in uw huis. Deze blog zal u van informatie voorzien over de te nemen vervolgstappen. U wilt echter graag dat het asbest verwijderd wordt in verband met uw eigen gezondheid en de gezondheid van uw omgeving. Maar hoe verwijdert u de aangetroffen asbest en misschien nog wel belangrijker, waar kunt u het asbesthoudende materiaal deponeren?

Het verwijderen van asbest

De makkelijkste en voor u meest veilige manier om het aangetroffen asbest te verwijderen is het inschakelen van Milieu Control. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen, waarna wij het asbest komen verwijderen en afvoeren. Door  onze SC-530 certificering kunt u erop vertrouwen dat dit op een veilige manier gebeurt. Kiest u er toch voor om zelf asbest te verwijderen dan zijn de volgende zaken erg belangrijk voor u!

  • Onderzoek of u het asbest zelf mag verwijderen volgens de wetgeving.
  • Beschik voor iedere aanwezige over
  • Schaf verpakkingsmateriaal aan om het afval te verpakken.
  • Draag zorg voor de juiste materialen, zodat u het asbesthoudende materiaal kan demonteren en niet hoeft te slopen. Dit verhoogd de kans op het inademen van asbestvezels.

Waar kunt u het asbesthoudende afval deponeren

Nu u het asbesthoudende materiaal zelf heeft verwijderd, zult u het moeten deponeren bij een milieustraat van de gemeente. Wanneer de gemeente u akkoord heeft gegeven om het asbest zelf te verwijderen, heeft u ook een locatie ontvangen waar u het asbesthoudende afval kunt deponeren. Tijdens het vervoeren van het asbesthoudende afval, moet het afval dubbel verpakt zijn in doorzichtig plastic. Om zo de verspreiding van asbestvezels tegen te gaan. Vergeet niet om uw vergunning en legitimatie mee te nemen naar het asbest depot, anders zal men uw asbesthoudend afval niet accepteren. Mocht u meer informatie willen omtrent het deponeren, zoals wanneer en hoeveel asbesthoudend afval u mag deponeren? Neem dan contact op met uw gemeente. Zij kunnen u van alle benodigde informatie voorzien, die geldt in uw gemeente.