fbpx

Kosten asbest dak vervangen | Milieu Control

Kosten asbest dak vervangen | Milieu Control

Heeft u asbest ontdekt in uw dak en wilt u het dak laten vervangen? Vanaf 2024 is het in Nederland verboden om over een asbestdak te bezitten. Bent u benieuwd wat het verwijderen van een asbestdak ongeveer zal kosten? Milieu Control brengt de gemiddelde kosten hiervan in kaart.

Gemiddelde kosten vervangen asbestdak

De kosten voor het vervangen van een asbestdak kunnen erg verschillend zijn. Dit is namelijk onder andere afhankelijk van het aantal vierkante meters (m2). De kosten van het vervangen van een asbestdak bestaan uit twee soorten werkzaamheden: de asbestinventarisatie en asbestsanering.

De kosten van de asbestinventarisatie hangen af van het type asbestinventarisatie. Het kan zo zijn dat de inventarisatie alleen direct waarneembare materialen bevat. Deze vorm is makkelijk te onderzoeken en in dat geval hoeft er alleen een klein onderzoek worden uitgevoerd (type A). Dit type inventarisatie is goedkoper dan wanneer er een aanvullend onderzoek moet worden gedaan ter aanvulling van het eerder opgestelde inventarisatierapport (type B).

Hoeveel de asbestsanering zal kosten, is erg afhankelijk van waar het asbest aanwezig is. Het verwijderen van asbest in ruimtes is duurder dan het verwijderen van asbesthoudende golfplaten. Dit komt doordat het verwijderen van asbest in ruimtes meer werk is. Een andere factor die de prijs beïnvloedt, is het aantal vierkante meters (m2). Hoe groter het aantal vierkante meters, hoe hoger de kosten zullen uitvallen.

Asbest laten verwijderen door Milieu Control

Zoals we al aangaven, verschillen de kosten van het verwijderen van asbest per situatie. Ook per bedrijf kunnen deze kosten behoorlijk verschillen. Om een prijsberekening te maken kunt u het beste een offerte aanvragen bij een betrouwbaar asbestbedrijf. Milieu Control is een gecertificeerd bedrijf dat het asbest graag voor u verwijdert. Vraag bij ons een offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!