fbpx

Hoeveel kost asbest verwijderen?

Hechtgebonden asbest

Hoeveel kost asbest verwijderen?

Heeft u asbest ontdekt in uw woning of bedrijfspand? Vanaf 2024 is het in Nederland verboden om over asbesthoudend materiaal te bezitten. Bent u benieuwd wat het verwijderen van asbest ongeveer zal kosten? Milieu Control helpt u hier graag bij.

Kosten asbest verwijderen

Hoeveel het verwijderen van asbest zal kosten, kan behoorlijk verschillen. Dit is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Het verwijderingsproces van asbest bestaat uit twee soorten werkzaamheden: de asbestinventarisatie en asbestsanering.

De kosten van de asbestinventarisatie worden bepaald door het type asbestinventarisatie. Het goedkoopste type asbestinventarisatie is type A. Hierbij bevat de inventarisatie alleen direct waarneembare materialen, waardoor alleen een klein onderzoek nodig is. Wanneer een aanvullend onderzoek nodig is, ter aanvulling van het eerder opgestelde inventarisatierapport, spreken we van een type B inventarisatie. Dit type is aanzienlijk duurder dan een type A inventarisatie.

De prijs van de asbestsanering wordt beïnvloed door twee factoren. Allereerst is het van belang waar het asbest aanwezig is. Als het asbest dat verwijderd moet worden in golfplaten zit, bent u goedkoper uit dan wanneer het asbest zich in ruimtes bevindt. Dit komt doordat het verwijderen van asbest in ruimtes meer werk is. Een tweede factor die de prijs beïnvloedt, is het aantal vierkante meters (m2). Hoe groter het aantal vierkante meters, hoe hoger de kosten van de asbestverwijdering zullen zijn.

Asbest laten verwijderen door Milieu Control

De kosten van asbestverwijdering kunnen erg verschillen en worden door meerdere factoren bepaald. Niet alleen de situatie is hierin bepalend; ook per bedrijf kunnen de kosten behoorlijk verschillen. Om een nauwkeurige prijsberekening te maken kunt u het beste een offerte aanvragen bij een betrouwbaar asbestbedrijf. Milieu Control beschikt over de juiste certificering en verwijdert graag al uw asbest. Vraag bij ons een offerte aan en wij gaan kijken wat we voor u kunnen betekenen!