fbpx

Regio Drenthe vooruitstrevend met asbestdakenkaart

asbestverwijderen Milieu-control.nl

Regio Drenthe vooruitstrevend met asbestdakenkaart

Drenthe is hard op weg om heel regio Drenthe asbestvrij te maken. Zo heeft de provincie geld opzijgezet dat kan worden gebruikt om asbest verwijderen te stimuleren. De zogenoemde ‘Asbestregeling Drenthe’ is bedoeld voor mensen die hun daken graag asbest vrij willen maken. Mocht u zich hiervoor willen aanmelden, dan kan dat van 15 november 2017 tot 1 januari 2020.

Naast de Asbestregeling komt Drenthe nu met een gehele andere aanpak. Regio Drenthe heeft namelijk met behulp van een speciale camera de gehele provincie in kaart gebracht. Op deze kaart is precies te zien welke woningen gevaar lopen met asbest. Zelfs huizen waar de kans op asbest aanwezig is zijn ook in kaart gebracht.

Asbest professioneel laten verwijderen in Drenthe

Veel asbestsaneerders hebben het erg druk en plannen de nieuwe klussen pas aan het einde van dit jaar. Toch is het uitermate belangrijk dat het asbest zo snel mogelijk wordt verwijderd. Asbestdeeltjes kunnen bij het vrij komen namelijk al snel verplaatsen via de lucht. Hoe langer u dus wacht met het verwijderen van het asbest, des te groter de kans is dat niet alleen u maar ook mensen in uw omgeving in aanraking kunnen komen.

Naast de gezondheidsrisico’s is het asbest verwijderen ook een geldkwestie geworden. De overheid heeft namelijk een ‘deadline’ ingesteld voor het verwijderen. Zo kunt u een boete krijgen als u na 2024 de asbest daken nog steeds niet heeft verwijderd. Een dak met asbest laten zitten heeft dan ook geen enkel voordeel meer.

Milieucontrol NL helpt u graag bij het verwijderen van het asbest. Wij bekijken samen met u de situatie en gaan vervolgens bezig met de beste oplossing. Vooral bij losgebonden asbest is het zeer belangrijk dat u het door een professionele asbestsanering bedrijf laat verwijderen. Onze eigen werknemers hebben jarenlange ervaring en kennen de beste aanpak. Ieder huis verkeert namelijk in een andere situatie. Daarom zijn wij als bedrijf erg meedenkend en flexibel.

Offerte aanvragen voor asbestsanering

Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op via het telefoonnummer (0546) 24 11 22

Asbest weg, ruimte voor zonnepanelen

Als u toch bezig bent met het verbeteren van uw dak dan is het wellicht interessant om een te kijken naar zonnepanelen. Kwalitatieve zonnepanelen kunnen u namelijk veel geld opleveren. Daarnaast zijn ze ook nog eens goed voor het milieu. De zonnepanelen zorgen ervoor dat de energiekosten flink afnemen. U kunt namelijk gebruik maken van de zonne-energie. Naar alle verwachting is uw investering binnen 6 tot 8 jaar terugverdiend.

Offerte aanvragen voor zonnepanelen

Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan en ontvang deze binnen 24-48 uur per e-mail of post. Voor vragen kunt u ons altijd bereiken op 0546 – 57 44 72