fbpx

Dakrenovatie bij komst zonnepanelen

Dakrenovatie bij komst zonnepanelen

Een dak is een keer aan vervanging toe, ook reparatie kan eens in de zoveel tijd voorkomen. Het is belangrijk dat een dak van goede kwaliteit is en dat u hierop kunt vertrouwen. Het kan zijn dan uw dak nog asbest bevat, dan is dakrenovatie helemaal een goede keuze. U kunt dan uw dak asbestvrij laten maken en deze direct helemaal laten renoveren. Als u kiest voor zonnepanelen, kan het ook zijn dat u beter eerst een dakrenovatie uit kan laten voeren. Bevat het dak nog asbesthoudend materiaal, dan is een dakrenovatie zeker aan te raden. Zonnepanelen moeten op een goed en stabiel dak worden geplaatst. Tevens zou het jammer zijn als na een paar jaar blijkt dat er alsnog een dakrenovatie plaats moet vinden. Dan zouden de zonnepanelen er weer af moeten en heeft u er alleen maar meer werk mee en komen er natuurlijk meer kosten bij kijken. U kunt daarom beter van te voren nagaan of het dak aan vervanging toe is, voordat u er zonnepanelen op laat plaatsen.

Waarom dakrenovatie uit laten voeren?

Een veel voorkomende reden van dakrenovatie is de aanwezigheid van asbest. Echter zijn er ook andere redenen waarom er wordt gekozen voor dakrenovatie. Zo kan het zijn dat de constructeur voor het plaatsen van zonnepanelen heeft aangegeven dat het niet mogelijk is op het huidige dak. U dient het dak dan te laten renoveren of te vervangen.

Het kan ook zijn dat het dak lekt of dat de oude dakbedekking het heeft begeven. Door dit zo te laten wordt de constructie van het dak alleen maar slechter, het kan bijvoorbeeld gaan rotten of roesten. Tevens is dit ook ten nadele voor de rest van de woning, om verdere beschadigingen te voorkomen dient u tijdig in te grijpen.

Schakel Milieu Control in

Is uw dak toe aan vervanging of renovatie? Dan bent u bij Milieu Control aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht voor dakrenovatie door heel Nederland. Als u kiest voor dakrenovatie, kunt u dit heel goed combineren met zonnepanelen. De zonnepanelen kunnen zo direct op het nieuwe dak worden geplaatst en zo kunt u direct profiteren van de alle voordelen.

Meer informatie over dakrenovatie? Neem gerust contact met ons op, dit kan zowel telefonisch als via de mail. Wij helpen u graag verder, zodat u weer een veilig dak boven uw hoofd heeft!