fbpx

Is asbest verwijderen verplicht? | Milieu Control

Is asbest verwijderen verplicht? | Milieu Control

Als u asbest heeft aangetroffen in uw woning of bedrijfspand, is het goed om te weten of u verplicht bent om het asbest te verwijderen. Vanaf 2024 is het niet langer toegestaan om asbest te bezitten. Elke vorm van asbest moet dus verwijderd worden vóór 2024. In de meeste gevallen bent u niet verplicht om het direct te laten verwijderen; zolang u dit maar voor 2024 doet. Maar let op: bij niet-hechtgebonden asbest is het noodzakelijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen en het asbest te verwijderen, om zo voor een veilige situatie te zorgen. Niet-hechtgebonden asbest is namelijk gevaarlijker dan hechtgebonden asbest, omdat de asbestvezels sneller loslaten en vrij kunnen komen in de lucht.

Pandeigenaren die na 2024 nog asbest op hun dak hebben liggen, zullen een boete ontvangen en worden gedwongen om alsnog de asbest te saneren. Heeft u asbest in uw dak aangetroffen en wilt u voorgenoemde maatregelen voorkomen? Milieu Control kan u hierbij helpen!

Asbest laten verwijderen door Milieu Control

Om gezondheidsrisico’s te beperken, is het belangrijk dat asbest op een vakkundige wijze wordt verwijderd. Milieu Control NL is een gecertificeerd bedrijf dat graag het asbest voor u verwijdert.

De kosten hiervan zijn per bedrijf verschillend. Meer weten over de kosten? Vraag bij ons een offerte aan en wij gaan kijken wat we voor u kunnen betekenen!