fbpx

Asbest op het dak, wat nu?

Asbest op het dak, wat nu?

U heeft asbest op het dak, wat moet u nu doen? Het is belangrijk om u eerst goed te oriënteren naar de mogelijkheden en opties die er zijn voor uw dak. Er is de laatste jaren veel veranderd op het gebied van asbest, dakbedekking en de sanering van asbest. De eerste stap die u eigenlijk altijd moet nemen is het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie. Bij een asbestinventarisatie wordt er gekeken naar de hoeveelheid asbest die aanwezig is en op welke plek dit zit. Dit moet worden gedaan door een gecertificeerde partij. Na de asbestinventarisatie ontvangt u een inventarisatierapport waar alles duidelijk in staat. Hiermee kunt u naar de gemeente gaan om zo een sloopmelding of asbestverwijdering in te kunnen dienen. Als het na de inventarisatie blijkt dat er minder dan 35m2 aan asbesthoudend materiaal aanwezig is, dan kunt u er ook voor kiezen om dit zelf te verwijderen. Wilt u liever het zekere voor het onzekere nemen, kies er dan voor om dit door een gecertificeerd bedrijf te doen. 

Hoe asbestsanering in zijn werk gaat

Op het moment dat uit de asbestinventarisatie blijkt dat er redelijk wat asbest aanwezig is op het dak, dan wordt er veelal aangeraden dit zo snel mogelijk te laten verwijderen. Ieder bedrijf heeft een eigen werkwijze en dit geldt ook voor Milieu Control. Onze experts gaan, naar aanleiding van de inventarisatie, bekijken hoe de asbest het beste gesaneerd kan worden. Het saneren van asbest moet namelijk op een goede en vooral ook veilige manier gebeuren. Asbest is namelijk een gevaarlijke stof die bij vrijkomen vervelende gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Door asbest te laten verwijderen door een ervaren bedrijf, bent u ervan verzekerd dat u niet in aanraking komt met deze risico’s.

Er wordt van te voren een offerte opgesteld op basis van de asbestinventarisatie. Zo heeft u al een beetje een beeld van wat er allemaal gaat gebeuren en hoeveel dit gaat kosten. Als u zelf akkoord hebt gegeven en ook de gemeente is op de hoogte van de plannen voor het saneren van de asbest, dan kan het proces verder gaan. Het asbest wordt dan verwijderd en afgevoerd naar een speciale stortplaats voor asbesthoudend materiaal. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel asbest er aanwezig is op uw dak om te kunnen bepalen hoe lang ze hier mee bezig zullen zijn. U kunt er ook voor kiezen om direct het dak te laten renoveren. Als het dak al oud is en er is zoveel asbest aanwezig, dan is dit vaak een hele goede keuze.

Offerte aanvragen voor het verwijderen van asbest op het dak

Door de informatie hierboven heeft u al een kleine blik op wat er allemaal komt kijken bij asbestsanering. Wilt u hier graag meer informatie over of wilt u de mogelijkheden bespreken voor het saneren van asbest op uw dak? Neem dan gerust contact op met de experts van Milieu Control. U kunt bij ons ook eenvoudig online een offerte aanvragen, deze offerte is gratis en geheel vrijblijvend. Zo kunnen de kosten globaal in beeld worden gebracht en kunt u zich voldoende oriënteren voor asbestsanering op uw dak.