fbpx

Asbest dakbeschot

Asbest dakbeschot

Asbest kan gevaarlijke gevolgen hebben. Vroeger was dit nog niet bekend, gelukkig zijn we tegenwoordig op de hoogte van de mogelijke schade. Omdat dit vroeger niet bekend was, is destijds veel asbest gebruikt in de woningbouw. Na 1993 is het gebruik van asbest in Nederland verboden. Gebouwen of woningen die voor dit jaartal gebouwd zijn, kunnen dus (nog) asbest bevatten. In de meeste gevallen gaat dit om asbest golfplaten, maar er zijn ook woningen waar asbest verwerkt is in de daken van woningen.

Hoe schadelijk is asbest?

Asbestvezels kunnen kanker veroorzaken. Dit komt omdat de kleine asbestvezeltjes in de longen terecht kunnen komen door het inademen van deze vervuilde lucht. Het is overigens niet zo dat u er direct last van krijgt. De gevolgen van asbest worden meestal tientallen jaren later pas zichtbaar. Indien u één keer bloot bent gesteld aan het inademen van asbest, wil dit niet zeggen dat u er in de toekomst last van gaat krijgen.

Wat moet ik doen als asbest in mijn dakbeschot verwerkt is?

Wanneer asbest in uw dakbeschot verwerkt is, is dit geen reden tot paniek. Doordat de asbest hecht gebonden als kern van een ander materiaal is gebruikt, kunnen de asbestvezels niet verspreid worden door de lucht. Alleen wanneer deze vezels blootgesteld worden aan lucht kunnen deze zich eenvoudig verspreiden. In de meeste gevallen kunt u de asbestplaten gewoon laten zitten. Indien u het asbest toch wil laten verwijderen, wordt geadviseerd dit niet zelf te doen.

Milieu control is de specialist als het gaat om asbest in het dakbeschot te verwijderen. Wij adviseren u graag over diverse mogelijkheden. Neem contact op via 0546-241122 op maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00. Bekijk hier de contactpagina!