fbpx

Asbest afvoeren; hoe moet dat?

Asbest afvoeren; hoe moet dat?

U heeft zelf asbest verwijderd en u wilt het graag afvoeren, maar waar kan dit dan? Als u asbest kwijt wilt, kunt u het beste even informeren bij uw gemeente hoe u dit het beste kunt doen. Asbest mag u zelf verwijderen op het moment dat het hecht gebonden is en als het om een kleine hoeveelheid aan asbest gaat. Om er voor te zorgen dat er geen asbestvezels vrij komen, is het erg belangrijk dat de asbest niet wordt aangetast. Als particulier kunt u asbest afvoeren en storten in de milieustraat van uw gemeente. In de meeste gemeentes kunt u dit kosteloos afvoeren om te voorkomen dat mensen het ergens illegaal gaan storten. Toch zijn er enkele gemeentes waar er wel kosten aan het afvoeren van asbest verbonden zijn.

Veilig asbest verwijderen

Heeft u asbest aangetroffen in uw woning en wilt u dit zelf verwijderen? Dan dient u wel rekening te houden met een aantal aspecten. U moet bijvoorbeeld aan een aantal eisen voldoen om zo geen milieudelict te plegen. U mag bijvoorbeeld maar een hoeveelheid tot 35m2 verwijderen. Vanzelfsprekend moet de veiligheid bij het verwijderen van asbest ook goed geregeld zijn. Zowel persoonlijke beschermingsmiddelen voor asbestverwijdering als algemene veiligheidsmaatregelen zijn essentieel. Qua adembescherming bij asbest zijn er verschillende opties van maskers. De juiste keuze hangt onder andere af van de risicoklasse van asbestsanering. Daarnaast dient u uw lichaam met een wegwerpoverall met capuchon te bedekken. Deze voorkomt direct contact tussen asbest en het lichaam. Het is belangrijk dat de capuchon goed op het hoofd aansluit. Uw handen dient u te beschermen met niet-doorlatende handschoenen en om uw voeten goed te beschermen is het handig om niet-doorlatende werklaarzen te gebruiken, maak deze ook goed vast aan uw overall.

Kiezen voor een gecertificeerd bedrijf

Omdat asbest gevaarlijk is en slecht kan zijn voor uw gezondheid is het verstandig om dit te laten verwijderen door een ervaren en gecertificeerd bedrijf. Bij Milieu-Control helpen wij u graag bij het verwijderen van asbest wat in uw woning of ander gebouw zit. Wij werken volgens de juiste richtlijnen en regelgevingen en beschikken over de juiste certificaten. Wilt u graag advies over asbestsanering? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.