fbpx

4 tips bij asbestsanering

4 tips bij asbestsanering

Is er asbest gevonden in uw woning, schuur of op de bedrijfshal? Dan is het belangrijk dat u hier zo snel mogelijk mee bezig gaat. Asbest verwijdert u niet zomaar, dit kunt u het beste laten doen door een professioneel saneringsbedrijf. Onderstaande tips helpen u om het verwijderen van asbest veilig en snel aan te kunnen pakken. 

#1 neem het zekere voor het onzekere

Bij asbest geldt, dat u beter het zekere voor het onzekere kunt nemen om zo vervelende gevolgen te voorkomen. Bevindt het asbest zich op een kleine plek en is het vastgebonden asbest, dan is het een kleine moeite om dit zelf even te verwijderen. Wees hier natuurlijk wel voorzichtig mee en zorg ervoor het asbesthoudende materiaal heel blijft, zodat er geen vezels vrij kunnen komen. Het klusje wordt echter ingewikkelder als er meer asbest aanwezig is om als er golfplaten zijn die asbest bevatten. Bij het verwijderen van asbesthoudende golfplaten is het verstandig om de hulp in te schakelen van specialisten. Hierbij kunt u beter geen risico’s nemen.

#2 inventarisatierapport op laten stellen

Hebt u het vermoeden dat er asbest aanwezig is op uw woning, schuur of bedrijfspand, dan wordt het tijd dat u specialisten in gaat schakelen. Het asbest wordt niet direct verwijderd, vooraf wordt er eerst een inventarisering uitgevoerd om zo vast te stellen of er echt asbest aanwezig is en hoeveel dit is. Ook kijken ze naar welk type asbest het is en op welke plekken dit precies zit. Uiteindelijk wordt alles duidelijk in kaart gebracht met een inventarisatierapport. Vanuit daar kan dan een vervolgplan worden gemaakt voor het laten verwijderen van de asbest.

#3 laat u goed informeren

Als uit de inventarisatie is gebleken dat er asbest aanwezig is in uw woning, schuur of bedrijfspand, dan is het tijd om een plan te gaan maken. Voordat u een plan van aanpak gaat bedenken is het belangrijk dat u zich goed laat informeren over het verwijderen van asbest. Als er minder dan 35 vierkante meter asbest aanwezig is, dan kunt u de klus voor uw eigen nemen. Is het meer dan die 35 vierkante meter of is het niet-hechtgebonden asbest, schakel dan de hulp in van een professioneel saneringsbedrijf. Bent u er ook niet zeker van om dat kleine beetje asbest zelf te gaan verwijderen, dan moet u dit ook niet doen. U kunt hierbij beter het zekere voor het onzekere nemen.

#4 asbest tijdig verwijderen

Asbest aanwezig? Ga hier dan gelijk mee aan de slag. Neem contact op met een professioneel saneringsbedrijf die beschikt over de juiste certificaten en diploma’s. Veel gemeentes hebben een aparte pot voor het subsidiëren van asbestsanering, deze gaat echter niet lang mee en u kunt er dan maar beter zo snel mogelijk bij zijn. Bij Milieu Control zit u goed voor het laten verwijderen van asbest. Neem daarom direct contact met ons op om zo voorgoed afscheid te nemen van asbest!